Stambol u Mostaru, knjiga Tibora Vrančića

Rad na knjizi pod nazivom Stambol u Mostaru, autora Tibora Tibor Vrančić je pred samim završetkom. Još jedan je to pokušaj da se starim tekstovima otrgnu od zaborava neki manje poznati događaji koji su se dogodili u Mostaru prije više od stoljeća.
Tekstovi su prikupljeni iz brojnih starih knjiga objavljenih u prošlosti Mostara. Namjera autora je pokazati jednu bogatu prošlost grada koja je sazdana od sitnih, naoko nevažnih stvari, ali koje su imale svoju rolu u tkanju povijesti grada. Ti događaji mogu biti koristan materijal za učenje iz prošlosti, za korist budućnosti, kako se neke loše stvari ne bi ponovile, a neke dobre uzele za primjer mlađim generacijama.
Tekstovi su obogaćeni kolor fotografijama starog Mostara koje je kistom oživio Miodrag Milićević, a rađene su na osnovu predloška starih originalnih fotografija Mostara.
U odabiru tekstova autora su vodili sljedeći kriteriji: da budu zanimljivi, da otkrivaju nešto značajno ili da rasvjetljuju neku manje poznatu činjenicu, te je usto nastojao biti objektivan u izboru koliko god je to moguće. Nadamo se da će čitatelji pronaći ponešto zanimljivog i poučnog iz ovog materijala.
Ovo je inače druga knjiga u CIDOM-ovoj biblioteci, u izdanju Fram Zirala. Knjiga će biti objavljena u B5 formatu (17,6 X 25 cm), tvrdog uveza
IZDAVANJE OVE KNJIGE MOŽETE POMOĆI UPLATOM IZNOSA OD 10 € PO PRIMJERKU NA SLJEDEĆI Paypal račun: gizenga57@gmail.com
Napomena: Zbog izuzetno visokih troškova slanja knjige poštom, knjiga će se moći preuzeti na određenom mjestu u Mostaru ili u knjižarama čija imena ćemo naknadno objaviti (neće se slati poštom). Promocija je planirana za ljeto 2018. u Mostaru.
(cidom)

Komentariši